Bider eller slår dit barn?

Et barn der udtrykker sig ved hjælp af slag, bid, spark eller lign., kan have problemer med sanseintegration. Når kroppen sender uhensigtsmæssige eller mangelfulde signaler videre til hjernen, om de ting kroppen opfanger gennem sanserne, bliver opfattelsen af egen krop, rodet og ubehagelig. Det leder desværre mange børn ud i, at udtrykke sig fysisk.

 

Adfærden kan opstå i forskellige sammenhænge, hos forskellige børn. Det er derfor ikke let, at give et entydigt svar på, hvor udfordringerne ligger hos netop dit barn. Men, et par eksempler:

 

  • Barnet slår og skubber dig væk, hvis du aer ham/hende på ryggen
  • Barnet sparker og slår når han/hun skal have tøj af og på
  • Barnet slår og bider andre børn, under leg
  • Barnet synes at slå og bide uprovokeret, og i situationer, hvor I ellers hygger jer
  • Barnet kan gå fra den ene yderlighed, til den anden. F.eks. være glad og rolig, til pludselig at blive aggressiv
  • Barnet reagerer fysisk voldsomt, ved at blive løftet eller krammet
  • Barnet er voldsom og overdriver fysisk kontakt. F.eks. slår ekstra hårdt til de andre børn, i lege som fangeleg, hvor et “lille skub” havde været nok

 

Adfærden tyder på, at barnet har en dårlig sanseintegration. Kroppens opfattelse af fysisk berøring, eller bare tøjets følelse på huden, er ikke hensigtsmæssig. Lige pludselig, kan barnet bare ikke være i det mere, og reagerer uhensigtsmæssigt, ved at slå, eller bide i frustration.  

 

Hvis børn har mangelfuld opfattelse af egen krop, er det svært at indgå i leg og samvær med andre børn.

Barnet har ikke en opfattelse af at kunne bruge sin krop, løbe som de andre børn, rutsje, klatre,  eller bare indgå i lege. Barnet bliver presset og føler ikke at det kan følge med de andre børn, og kan ikke udtrykke det anderledes, overfor de andre børn, end ved at slå.  

 

Book en sanse- og trivselskonsultation i klinikken. Her finder vi roden til jeres udfordringer og lægger en plan for at løse det, i en kombination af sansetræning og hjemmeøvelser.