Har baby skævt kranie eller krop?

Rigtig ofte, har baby skævt kranie, efter fødslen. Det sker der intet ved, hvis det selv kan rette sig, inden for rimelig tid. 

 

Hos de babyer, hvor det ikke selv retter sig, eller først opstår senere (f.eks. fladt baghoved), kan man hjælpe dem godt på vej med kranio sakral terapi. Det gælder både hvis kraniet bliver fladt på en eller flere sider, eller hvis ansigt og ører, fremstår asymmetrisk.  

 

Book en “Første kropsbehandling” hvis det er jeres første besøg, eller en “Behandling” hvis I har været her før. 

Selve kroppen kan også være skæv. Det ses rigtig godt, når baby ligger ned. Hvis kroppen danner en banan-form, som på billedet her, sidder der en spænding et sted i kroppen. Det gør det svært for baby at rette sig ud, og er ofte forbundet med smerter. Af samme årsag kan baby reagere i mindre eller højere grad, hvis I lægger ham/hende fra jer på flad overflade, eller forsøger at lejre baby på den ene side.

 

Det er vigtigt at få baby undersøgt og behandlet, hvis I har mistanke om smerter i kroppen, eller ser tegn på, at den ene side er stærkere end den anden. Baby kan kun træne videre på det udgangspunkt han/hun har. Så hvis den ene side er stærkere end den anden, bliver det rigtig svært at lære symmetriske bevægelser, der kræver en indsats af begge sider af kroppen – f.eks. tril til begge sider, kravl og gang.

 

Book en “Første kropsbehandling” hvis det er jeres første besøg, eller en “Behandling” hvis I har været her før.