Har barnet ingen madglæde?

Børn i alderen op til 2 år, er meget nysgerrige på alt, der kan puttes i munden. Efter de to år, bliver man automatisk lidt mere skeptisk, og har sine præferencer. Hvem kunne ikke leve af pasta og ketchup måske?

 

Op til to års alderen, er mundmotorikken under skarp træning. Især i overgangen fra mælk, til fast føde. Nogle kløjs mere i maden, end andre. 

Det i sig selv, er ikke alarmerende. At få øvet sine reflekser ved at få maden galt i halsen, er ikke rart at se på, som forælder, men en nødvendighed for barnet. 

 

Hvis barnet til gengæld får ALT galt i halsen, konstant bliver “kvalt” i sin mad, laver bræk-lyde og slet ikke kan håndtere fast føde, er det tegn på, der sidder noget i vejen for mundens (især tungens) bevægelighed. Det kan også komme til udtryk, ved at barnet slet ikke har lyst til at indtage fast føde. 

 

Hos børn på 2+, uden madglæde, kan årsagen også sagtens ligge på mundmotorikken. Især hvis problematikken allerede var opstået som lille.

 

Men, ofte set, har børn med taktile udfordringer(følesansen), slet ikke lyst til at spise, og når de spiser er det sparsomt, og ikke med megen glæde. De spiser helst ting de kender og helst i vante omgivelser.

 

I munden sidder  vores følereceptorer meget koncentreret. Hvis barnet har rod i sansesystemet, bliver stimuli af munden (ved spisning) meget overvældende. 

 

Book en Sanse- og trivselskonsultation, som jeres første besøg. Så tjekker jeg gerne barnets tungebånd i samme omgang, så vi kan finde roden til problemet, og hjælpe den lille, til større madglæde.